Folldal 2020

Jammen ble det en tur til fjells i år også. 30. august dro Nora og jeg nordover til Tiuren på Koppang hvor vi skulle møte Arnhild og Aron som vi skal være med på en uke i spikerteltet i Folldal. Iris blir hjemme i år, for hun orker ikke å gå så mye lenger. Rettere sagt, hun fikk være på ferie hos vår ene datter med familie. Noe hun satte stor pris på.

31. august går turen til Marsjøen i Einunndalen. Det var nydelig vær, men trodde ikke helt det vi så, da vi så opp på toppen rett forran oss. Det var nysnø. Det ble en topptur på oss, men ikke den toppen.

1. september går turen til Knutshø Nasjonalpark i Einunndalen. Der har vi vært før. Vi har gått rett frem og til venstre. Denne gangen ville vi se hvor vi havnet ved å ta vegen til høyre. Nydelig vær i dag også. Vi trasker i veg og ender opp ved et vann som heter Elgsjøen. 

2. september går turen til Folldals gruver. Over dem åpenbarer det seg et fantasisk landskap. Her er det flere turveger å velge mellom. Vi valgte den som var mitt i mellom i lengde. Vi gikk innover til vi kom til et vann med navnet Gotjønna. Nydelig vær i dag også.

3. september går turen til Kroktjønna. Hundene storkoser seg på tur, men vi ser at de begynner å bli litt slitne, så i dag blir det en kort luftetur rundt Kroktjønna. Vi har med niste i dag også og koser oss med den i finværet.

4. september går turen i skogen rundt til skianlegget. 

5. september går turen til Kakelldalen. Et fantastisk fint sted. Vi kjører innerst i dalen for å se om det går an å gå videre innover derfra. Kjører gjennom ei regnskur. Det gikk ikke. sauesankingen var igang, og vi hadde ikke lyst til å forstyrre den. Turen gikk utover igjen med stopp ved begynnelsen av dalen. Der selet vi på og gikk oppover. Det ble nesten en topp i dag og. På tur ned igjen møtte vi ei hard kald regnskur, men var tørre igjen før vi nådde bilen.

Tusen takk til Arnhild og Aron for noen herlige dager.